Aloe Vera - Planta Vietii

In: Articole Comentarii: 0

Aloe Vera – Planta vietii

Aloe vera are efecte terapeutice care contracarează toate tipurile de probleme digestive, asistând astfel la recuperarea în urma colitelor, ulcerelor și sindromului colonului iritabil. Cercetările științifice sugerează că polizaharidele din aloe vera au un efect de calmare la nivel digestiv. În plus, această plantă are un efect binecunoscut de susținere a formării celulelor epiteliale sănătoase care căptușesc tubul digestiv.

Gelul crud de aloe vera conține vitaminele A, C și E, mineralele sulf, calciu, magneziu, zinc, seleniu și crom, precum și diferiți antioxidanți, fibre, aminoacizi, enzime, steroli, lignine, dar mai ales polizaharide. Polizaharidele din gelul proaspăt de aloe vera fac parte dintr-o familie mai mare de gliconutrienți, zaharuri cu catena lungă de care corpul are nevoie pentru a-și menține sistemul imunitar și pentru a se bucura de o stare de sănătate optimă. Acestea din urmă sunt convertite de organismul uman în oligozaharide, care protejează mucoasa tubului digestiv de următoarele microorganisme: Bordetella pertussis (microorganismul patogen care generează tusea măgăraescă), E. Coli, Helicobacter Pylori.

Cercetările au dovedit că gelul crud de aloe vera ajută la normalizarea zahărului din sânge și, implicit, la reducerea simptomelor diabetului. Studii recente au arătat că nivelul vitaminelor C și E (doi antioxidanți importanți) a rămas ridicat timp de 24 de ore după ingerarea gelului de aloe, care a asigurat eliberarea lentă a acestor vitamine în corp. În plus, consumul de gel de aloe stimulează mecanismele de autoapărare ale organismului (care își produce propriii antioxidanți) și îmbunătățește absorbția antioxidanților din alte alimente și suplimente integrale.

Aloe vera este folosită frecvent în majoritatea curelor de slăbire și a programelor de fitness, căci are capacitatea rară de a reduce grăsimea, sporind totodată masa musculară. De asemenea, polizaharidele din aloe conțin hidrogen și concentrate Ormus care îmbunătățesc hidratarea celulelor epiteliale. Procesul de ,,hidratare” nu este altceva decât o creștere a concentrației de hidrogen din celule. Cu alte cuvinte, pentru a fi hidratat, omul trebuie să consume suficient hidrogen.

Glutationul este, de asemenea, un antioxidant absolut necesar pentru producerea celulelor albe din sânge, iar aloe vera stimulează ficatul să îl producă. În mod normal, nivelul ridicat de glutation din corp, la care se adaugă o dietă bogată în vitaminele B6, B9 și B12, reduce nivelul periculoasei homocisteine, un produs secundar al infecției cu nanobacterii, asociată cu aproape 100 de boli.

Fiind un tonic adaptogen, aloe vera menține starea de sănătate a tuturor organelor, putând fi aplicată și extern; în acest caz, aloe vera are efecte fantastice împotriva arsurilor sau problemelor cronice ale pielii. Secretul constă în plasarea gelului de aloe vera pe locul afectat și lăsarea lui timp de câteva ore. Simpla frecare a zonei afectate cu puțin gel timp de câteva secunde nu va avea un efect deosebit.

Celulele albe din sânge numite Langerhans coordonează procesul de vindecare a pielii deteriorate. În cazul leziunilor severe, aceste celule sunt suprimate. Aplicațiile externe cu aloe vera stimulează producția de celule Langerhans, atât la nivel local, cât și la nivel sistemic.

Chiar și majoritatea ciupercilor la picior pot fi înlăturate prin amestecarea gelului de aloe vera cu apă de izvor. Terciul astfel obținut este plasat într-un lighean, iar piciorul afectat trebuie ținut în acesta timp de mai multe ore pe zi, șase săptămâni la rând.

 

Consumați Băutura răcoritoare naturistă cu aloe, portocale și căpșuni!

Introduceți într-un blender gelul de aloe împreună cu:

Suc de portocale proaspăt stors, până când vasul blenderului se umple în proporție de ¾.

1 ceașcă de căpșuni organice

½ ceașcă fructe goji

Dacă preferați, puteți dilua amestecul cu apă. Amestecată bine, se servește rece.

Comentarii

Lasa un comentariu

Articole