Chlorella - o algă absolut necesară pentru sănătatea corpului nostru

In: Articole Comentarii: 0
            Chlorella este o algă unicelulară alcătuită dintr-un nucleu și o cantitate mare de clorofilă (de aici își trage și numele, de altfel), foarte ușor absorbabilă, o substanță absolut necesară pentru sănătatea corpului nostru. Micro-algele verzi reprezintă cea mai bună sursă de clorofilă de pe planetă, iar dintre toate, chlorella are cel mai înalt conținut din această substanță, fiind alcătuită în proporție de 3-5 % din clorofilă pură.

            Chlorella este un aliment integral, fiind extrem de bogată în vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași esențiali, polizaharide și numeroase alte substanțe benefice. Datorită acestora, chlorella susține funcțiile creierului și ficatului, îmbunătățește digestia și eliminarea, regenerează corpul (în special când acesta este afectat de bolile degenerative), îl detoxifică, îl protejează împotriva radiațiilor, reduce inflamațiile, susține scăderea naturală în greutate, stimulează sistemul imunitar, accelerând deopotrivă procesul de vindecare.

            Studiile care încurajează consumul de chlorella arată că aceasta poate veni în ajutor oamenilor cu diverse tumori, făcând mai suportabil tratamentul chimioterapeutic și radiațiile și oferind protecție față de distrugerea celulelor, provocată de radiații sau metale toxice; de asemenea, contribuie la creșterea numărului de celule albe, în cauzul pacienților cu HIV sau cancer, ajutând corpul în lupta împotriva infecțiilor.

chlorella

            Caracteristica primordială a acestei alge este însă legată de aportul foarte mare pe care îl aduce în detoxifierea organismului, fiind considerată fără egal în acest proces. Acest lucru înseamnă că este capabilă să elimine alcoolul din ficat și chiar metalele grele, alături de anumite pesticide, erbicide și policlorbifenoli (PCB), pe care le extrage din țesuturile organismului.

            Numeroase studii efectuate în Statele Unite și Europa arată că alga chlorella ajută organismul să rupă legăturile covalente ale lanțurilor de hidrocarburi și ale metalelor toxice, în special a mercurului (prezent pe scară foarte largă în organismele multor oameni din cauza plombelor cu mercur), cadminului, arsenicului, plumbului, DDT-ului și PCB-ului. Procesul de detoxificare completă a metalelor grele și altor toxine din sânge necesită 3-6 luni, în funcție de cantitatea de chlorella consumată.

            De asemenea, chlorella acționează benefic și asupra sistemului imunitar; se constată că alga accelerează recuperarea celulelor sistemului imunitar și restabilește populația celulelor albe mature din sânge. Din câte se știe la ora actuală, aceste celule se formează din celulele stem produse de măduva spinării, iar chlorella conține o cantitate mare de pigment albastru ficocianină, care ajută organismul să producă mai multe celule stem, sporind totodată capacitatea acestora de reacție și de acumulare în număr mare în locurile infectate. În felul acesta, chlorella poate crește rezistența organismului la infecțiile virale și îmbuătățește capacitatea acestuia de a distruge bacteriile.

chlorella

            Un lucru surprinzător este faptul că cercetările efectuate în Japonia au arătat că cea mai bogată sursă alimentară de ARN (acid ribonucleic) cunoscută la ora actuală este chlorella pyrenoidosa, care conține de 20 de ori mai mult ARN decât sardinele (cele care erau considerate inițial cea mai bogată sursă de ARN). Alte două surse excepțional de bogate în ARN și AND sunt polenul și lăptișorul de matcă.

Chlorella conține și enzime (clorofilază și pepsină) cu rol digestiv; enzimele sunt substanțe care îndeplindesc anumite funcții, majoritatea având legătură cu procesul digestiv. Chlorella uscată prin congelare sau pasteurizată nu oferă însă acest beneficiu al enzimelor vii.

            Nu în ultimul rând, chlorella are un conținut ridicat de proteine de foarte bună calitate, pure și ușor digerabile, din acest punct de vedere depășind chiar sursele alimentare precum carnea de vită, de porc și de pește (care conțin doar 18-30% proteine, în timp ce chlorella – 60%).  Fiind un aliment integral, ea conține vitaminele C și E, toate B-urile, aminoacizi, acid folic, beta caroten, lizină și iod. În plus, este bogată și în fier și calciu.

            O doză rezonabilă de chlorella este de 3 grame pe zi. Nu duce la schimbări semnificative, dar este suficientă pentru a-i asigura organismului majoritatea substanțelor nutritive de care are nevoie pentru a funcționa corect, cum ar fi aminoacizii, principalele minerale, vitaminele, carbohidrații și enzimele.

chlorella
Tags: chorella alge

Comentarii

Lasa un comentariu

Articole