De ce să consumi miere de albine?

In: Articole Comentarii: 0
Mierea de albine face parte din rutina zilnică a foarte multor persoane. Aceasta este folosită fie ca înlocuitorul zahărului, fie ca adaos în prăjituri sau consumată ca atare. 

Spre deosebire de alte alimente pe care le consumăm din obișnuită dar care nu fac bine organismului, mierea conține foarte multe substanțe nutritive ce protejează organismul și întăresc sistemul imunitar. 

Datorită complexului de vitamine (B, C, A, D și K) și a mineralelor (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, crom, iod sau seleniu), mierea energizează organismul, îi oferă un tonus ridicat și protejează împotriva infecțiilor ce  afectează tubul digestiv, căile respiratorii, pielea sau mucoasele. 

miere-organica

În ceea ce privește digestia, mierea de albine este un puternic stimulet ce ajută tranzitul intestinal și elimină toxinele din organism. Persoanele ce suferă de constipație pot scăpa de această problemă dacă consumă în fiecare zi 1-2 lingurițe de miere proaspătă, lichidă. 

Totodată, mierea este eficientă și împotriva obezității deoarece nu creează dependență precum o face zahărul. Studiile realizate în domeniul sănătății au mai demonstrat că cei care consumă miere în loc de zahăr au cu până la 60% șanse să prevină apariția diabetului. 

Și nu în ultimul rând, mierea menține echilibrul endocrinelor, reglând modul de funcționare a glandelor ce produc hormoni.  Drept dovadă, foarte mulți specialiști recomandă folosirea mierii și nu a zahărului în alimentația zilnică. Iar combinația de miere cu propolis poate garanta un sistem imunitar sănătos și rezistent chiar și în anotimpul rece când apar cel mai frecvent răcelile sau bolile ce afectează organismul. 

Consumul regulat de miere și propolis ajută în lupta împotriva bacteriilor și afecțiunilor virale, întărind globulele albe din sânge.

Consumați cu încredere miere de albine și veți constata diferența după doar câteva zile. Sănătatea vine din natură! Să o prețuim!

Comentarii

Lasa un comentariu

Articole