Fructele de aronia - proprietăți

In: Articole Comentarii: 0
Toate fructele din lume au capacitatea deosebită de a ajuta corpul să facă față stresului cotidian. Vestea bună este că unele fructe sunt mai complexe ca altele și ajută organismul să se ferească de efectele poluării și luptă împotriva îmbolnăvirii. Aronia este doar unul dintre exemplele elocvente ce pot să aducă multe beneficii organismului. 

 Ce proprietăți au fructele de aronia?

Au un conținut ridicat de vitamina P. Această vitamină este extrem de utilă în fixarea vitaminei C în organism și poate reface cu succes tonusul vaselor capilare. 

1. Aronia conține un grad ridicat de antioxidanți care protejează împotriva radicalilor liberi cauzatori de cancer sau îmbătrânire prematură. Ele conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele și sunt bogate în flavonoizi, acid folic, vitamina B6, B2, C și E. 

2. Sucul de aronia are un efect tonic, crescând vitalitatea și încurajând regenerarea sistemului osos și muscular. Se poate bea cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. 

3. Aronia are proprietăți antiseptice fiind recomandat împotriva răcelilor și poate preveni cu succes infecțiile bacteriene. 

4. Menține sănătatea creierului, împiedică pierderile de memorie și diminuează riscurile de dezvoltare a bolii Alzheimer. 

5. Păstrează nivelul de zahăr din sânge la cote normale, luptă împotrivă obezității, a tensiunii arteriale ridicate și scade glucoza din sânge în cazul diabeticilor.

6. Aronia conține foarte mult fier. O cantitate de 100 de grame conține 93% din aportul zilnic recomandat. Fierul este foarte important în stimularea sistemului imunitar, aducând mai multă energie și stimulând funcția endocrină.

Consumul de fructe de aronia este recomandat tuturor celor care își doresc să facă o schimbare în regimul lor de viață pentru a obține mai multă vitalitate. Datorită beneficiilor pe care le aduc consumatorilor aceste fructe sunt un izvor nesecat de sănătate. Profitați din plin!

Comentarii

Lasa un comentariu

Articole