Lux&Ethical – cosmetice 100% organice și naturale

In: Articole Comentarii: 0

Conceptul unic Lux&Ethical reprezintă creația unei femei care s-a confruntat cu problemele generate de cosmeticele clasice din comerț, astfel încât, având studii de specialitate, ea a știut exact de ce are nevoie. S-a dovedit, ulterior, că nevoile ei corespund nevoilor altor femei și, în felul acesta, Lux&Ethical a devenit o gamă cunoscută și apreciată.

Este vorba despre Cătălina Anca Golea, biolog, cu un CV impresionant și colaborări pe măsură (precum Ana Aslan, de exemplu). Cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, Cătălina Anca Golea este specialist în cosmetologie, iar din 2008, de când creează Lux&Ethical, principala ei preocupare a devenit cosmetica organică.

În momentul apariției, acest concept era unic în România, iar oamenii nu erau puși la curent cu ceea ce înseamnă cosmetica organică; tocmai de aceea, în repetate rânduri, Cătălina Anca Golea a explicat faptul că ceea ce face diferența dintre cosmetica organică și cosmetica de sinteză este diferența dintre a bea un fresh proaspăt de portocale și o băutură plăcută la gust, dar sintetică.

Gama de produse Lux&Ethical răspunde, astfel, unor probleme reale, fiind creată pe tipologii și fiind îndelung studiată și testată. Gama cuprinde 40 de produse, acestea acoperind diferitele nevoi ale fiecărui tip de ten în parte. Produsele sunt preparate într-un laborator propriu din Brașov, un spațiu în care sunt respectate toate condițiile necesare obținerii rezultatelor optime.

Atenția acordată fiecărui detaliu se reflectă în calitatea produselor; vasele de preparare sunt din materiale bio sau din lemn, iar lingurile sunt sculptate, sterilizarea zonelor de preparare se face exclusiv cu detergenți bio, fiind evitate materialele sintetice sau cauciucul. De alftel, în procesul de preparare nu este folosit curent electric, încălzirea ingredientelor fiind realizată pe baie de apă fierbinte. Apa folosită pentru prepararea fiecărui produs este dintr-un izvor anume, bine ales. Sursele se află în zona Tuşnad. De exemplu, apa de izvor destinată cremei de ciocolată este dintr-un izvor de apă plată de la mare înălţime din această zonă, în timp ce apa pentru crema restructurantă este dintr-un izvor uşor mineralizat.

Aceeași atenție este acordată și ingredientelor folosite, fiind alese, de fiecare dată, doar cele mai eficiente și benefice dintre ele. Zeci de tipuri de ingrediente sunt testate prin aplicare sistematică în combinaţie cu fiecare tip de piele. Rezultatele sunt măsurate cu ajutorul analizei tegumentare (Skin Diagnosys System), iar concluziile sunt comparate cu cele ale cercetării mondiale actuale. Astfel rezultă o listă de ingrediente ideale.

Sursele de procurare a ingredientelor sunt, de asemenea, cele mai sigure, cu o reputație impecabilă și efecte dovedite. De exemplu, caviarul, secreția de melc, placenta și lichidul amniotic sunt procurate din Barcelona, untul de Shea din Ghana, uleilul de baobab din Senegal, uleiul de argan din Maroc, uleiul din sâmburi de struguri şi uleiul din migdale dulci din Italia, uleiul de masline din Corfu, ceara de albine din Munţii Apuseni, uleiul de neem din India.

Gelurile super-energizante din fructe

Prin ingredientele sale particulare, fiecare produs din această gamă are o acţiune specială – mineralizare, aport de vitamine, curăţare, tonifiere, catifelare – asupra diverselor tipuri de ten. Toate produsele gamei au în comun faptul că accelerează procesul natural de eliminare a celulelor moarte şi îmbătrânite ale pielii. Ele catifelează textura acesteia, dau un aspect mai luminos, netezesc ridurile mici şi reduc tendiţele de hiper-pigmentare.

            Cremele

Cremele joacă un rol esențial în îngrijirea pielii, tocmai pentru că aceasta este zilnic expusă unor factori externi periculoși, care atentează la sănătatea ei. Astfel, crema cu ciocolată, unt de cacao, unt de carite, ceară de albine şi uleiuri naturale are rol de hrănire şi catifelare a tenului, bazat mai ales pe efectele benefice ale ciocolatei, potenţate de ingredientele cu care este combinată. Crema restructurantă este produsul "vedetă" al gamei, cu efecte incredibile în recuperarea şi refacerea tenului. Crema gel de fermitate este o cremă delicată de zi, cu consistenţa şi concentraţia unui serum şi dedicată celor mai fragile şi delicate zone ale feţei: conturul ochilor, buzele, zonele de expresie şi gâtul.

Serumurile

Serumurile Lux&Ethical au fost concepute pornind de la principiul “maxim de ingredient activ”. Ele sunt produse super-concentrate cu efecte spectaculoase, vizibile la scurt timp de la aplicare. Ingredientele folosite – caviarul, lichidul amniotic, extractul de planceta sau secreţia de melc – au fost alese luând în considerare diversele tipuri de ten.În acelaşi timp, se ține cont de necesităţile date de diferitele vârste şi condiţii la care pielea este expusă: radiaţii, convalescenţă, pete, cuperoză, acnee.

 

Apa din petale de flori

          Apele din petale de flori joacă un dublu rol; în primul rând, curăță și hidratează pielea în profunzime, chiar și atunci când porii sunt blocați de impurități, grăsimi, toxine, hormoni care împiedică respirația pielii și, implicit, oxigenarea ei celulară. În al doilea rând, dincolo de beneficiile oferite la nivelul pielii, apele din petale de flori generează o stare generală de bine și de armonie, ajutând la recăpătarea calmului și echilibrului interior.

Uleiurile naturale

Uleiurile naturale sunt aduse din diverse locuri, unele exotice – Grecia, Italia, Spania, Maroc, Senegal, India, Africa sau insulele Pacificului de Sud – fiind doar câteva exemple. Fiecare ulei conține propriile sale elemente unice care îl fac valoros, complexe de vitamine, compuși câteodată unici în natură. Puterea, conținutul specific și unicitatea sunt date de curățenia sursei de proveniență, de momentul recoltării, de puterea soarelui, puritatea aerului, de locurile adesea exotice din care provin și reprezintă adevărate daruri ale naturii și terapii probate de mii de ani.

 

Așadar, produsele marca Lux&Ethical pot fi cu ușurință considerate adevărate produse-minune, în care ne putem pune încrederea, în primul rând datorită ingredientelor naturale folosite. Pielea noastră are nevoie de îngrijire încă din tinerețe, tocmai pentru ca, odată cu înaintarea în vârstă, trecerea timpului să nu fie evidentă și pielea să rămână frumoasă și sănătoasă. Cosmeticele organice create de Cătălina Anca Golea se pliază perfect tuturor acestor nevoi, iar noi nu trebuie să ne mai îngrijorăm în privința diverselor reacții adverse care, în cazul produselor sintetice, pot apărea oricând.

Comentarii

Lasa un comentariu

Articole