NONI - Superfructul minune

In: Articole Comentarii: 0

Noni este numele comun dat plantei Morinda citrifolia, un copac tropical, care crește în Polinezia, îndeosebi în Tahiti și Hawaii. Fructele noni au un miros și un gust foarte distincte, dar beneficiile pe care le aduc sănătății justifică din plin consumarea lor.

Cercetările moderne au identificat mai multe componente nutriționale importante în noni. Fructele conțin numeroși antioxidanți extrem de puternici, dar și alte substanțe care susțin starea de sănătate, precum seleniul (necesar pentru menținerea elasticității și sănătății pielii), xeronina (necesară pentru menținerea sănătății și pentru regenerarea structurii celulare), glucozidele (necesare pentru mecanismul de apărare împotriva radicalilor liberi), scopoletina (are proprietăți antiinflamatoare), terpina (ajută la detoxifierea corpului), limonena și antrachinonele (care au proprietăți antiseptice, extrem de eficiente în cazul persoanelor care au sistemul imunitar compromis).

Sucul de noni este o băutură cu efecte antimicrobiene și antifungice puternice, datorate enzimelor sale, a căror activitate este amplificată prin fermentare. Noile componente descoperite în frunzele de noni s-au dovedit a fi foarte bogate în bioflavonoide și alți antioxidanți care ajută la protecția celulelor și a țesuturilor de daunele produse de radicalii liberi.

Există numeroase motive pentru care consumul sucului de noni este unul extrem de benefic organismului.

  1. Noni reduce durerile în mod natural¸ pentru că oprește producția enzimei COX-2, aceasta fiind generatoare de durere. Este exact același efect pe care aspirina sau alte droguri îl au, însă diferența fundamentală este că noni blochează această enzimă pe cale naturală. De altfel, studiile arată că noni este, în proporție de 75%, la fel de eficient ca morfina, dar fără să aibă efecte secundare asupra sănătății, ajutând și în cazul durerilor provocate de artrită.
  2. Este cunoscut faptul că multe dintre fitochimicalele pe care le conține noni stopează creșterea vaselor de sânge din jurul celulelor canceroase, ceea ce previne apariția tumorilor și a înmulțirii celulelor bolnave.
  3. Noni conține o gamă largă de antioxidanți; aceștia sunt esențiali organismului uman în lupta împotriva radicalilor liberi (cei care generează majoritatea bolilor din corp). Tocmai de aceea, antioxidanții ajută organismul să se vindece singur.
  4. Noni are, de asmenea, efect antimicrobian, antifungic, antiparazitar, datorită compușilor activi (scopoletina, terpina și antrachinonele). Astfel, acestea luptă împotriva bacteriilor, a fungilor și a altor elemente dăunătoare și periculoase pentru sănătatea noastră.
  5. Consumul de noni contribuie la o stare generală de bine, deoarece are în compoziția sa un amino-acid esențial (triptofan), pe care corpul îl transformă în serotonină; în sistemul nervos central, serotonina joacă un rol important în ceea ce privește stări precum furia, violența, dar și temperatura corpului, somnul, apetitul și metabolismul. În general, un nivel normal de serotonină determină stări de armonie și o dispoziție mai bună, indiferent de factorii externi.
  6. În cazul în care sunteți interesați de pierderea în greutate, noni este eficient și în acest sens. Acidul Linoleic este un acid gras care ajută la slăbit, eliminând masa de grăsime și susținând țesutul muscular. De asemenea, noni este bogat și în alți antioxidanți și vitamina E, care susțin un proces sănătos de slăbit.
  7. În ceea ce privește sănătatea pielii și prevenirea îmbătrânirii timpurii, un rol extrem de important îl joacă, în organismul nostru, colagenul. Acesta este însă unul dintre compușii cel mai puțin produși de corpul nostru, dar care ajută la menținerea sănătății și frumuseții pielii. Noni este recomandat tocmai datorită conținutului a trei nutrienți care contribuie la producția de colagen.
  8. Din ce în ce mai mult, mâncarea pe care o consumăm este tot mai lipsită de nutrienții esențiali de care corpul nostru are nevoie pentru a se proteja. Noni este bogat în peste 150 de fitonutrienți, care oferă corpului ajutorul necesar în lupta împotriva toxinelor, bacteriilor și a celorlalte amenințări exterioare. În felul acesta, organismul este mai puțin vulnerabil și, implicit, mai puțin predispus îmbolnăvirii.

 

 

 

 

PROBLEME DE SĂNĂTATE

RESPONDENȚI

PROCENT

ELEMENT PRINCIPAL

Eficiență

Component

Alergii

948

84%

Xeronină

Anti-îmbătrânire, înfrumusețare

148

78%

Terpină

Artrită

719

81%

Terpină

Îmbunătățirea respirației

2854

77%

Terpină

Diminuarea simptomelor cancerului

889

65%

Terpină

Depresie

807

77%

Terpină

Diabet, tipurile I și II

2773

84%

Scopoletină

Îmbunătățirea digestiei

1593

89%

Xeronină

Creșterea energiei

8327

92%

Xeronină

Claritate în gândire

373

88%

Xeronină

Probleme ale inimii

1123

80%

Xeronină

Hipertensiune arterială

938

85%

Scopoletină

Îmbunătățirea sănătății rinichilor

2372

67%

Xeronină

Îmbunătățirea capacității mentale

2983

72%

Xeronină

Îmbunătățirea țesutului muscular

816

71%

Proteine

Pierderea în greutate

2841

75%

Xeronină

Dureri (de cap și altele)

4231

88%

Xeronină

Apetit sexual

1608

87%

Xeronină

Îmbunătățirea calității somnului

1231

73%

Xeronină

Împotriva dependenței de tutun

452

58%

Xeronină

Diminuarea stresului

4113

72%

Xeronină

Stare generală de bine, armonie

4561

80%

Xeronină

Comentarii

Lasa un comentariu

Articole