SpiroGrass

In: Articole Comentarii: 0

Majoritatea problemelor de sănătate cu care se confruntă oamenii în prezent sunt cauzate, cel mai adesea, de stilul de viață agitat; dieta neechilibrată, oboseala, stresul de zi cu zi, sedentarismul și poluarea sunt câțiva dintre factorii care contribuie la modul de viață neorganizat. În felul acesta, sunt dobândite obiceiuri nesănătoase de a mânca, ceea ce ne afectează, cu siguranță, organismul.

            Abilitatea acestuia de a absorbi nutrienți scade, în timp ce toxinele acumulate nu mai pot fi eliminate. Pentru o persoană sănătoasă, nivelul pH-ului în sânge este între 6.8 și 7.8, adică ușor alcalin. Astfel, pentru o dietă echilibrată și menținerea sănătății, este indicat să se consume atât alimente alcaline (legume, fructe, alge) în proporție de 80%, cât și alimente acide (produse din carne, fructe de mare, gălbenușuri de ou, dulciuri, pâine), în proporție de 20%.

Suplimentul SPIROGRASS, oferit de Gano Excel, este alimentul verde perfect, cu un conținut 100% alcalin. Conținutul de spirulină certificată organic, alfalfa, grâu de arnăut și iarbă de orz are efect antianemic, antioxidant și bactericid, este energizant și sprijină menținerea nivelului optim de glucoză în sânge. Asigură nutrienții necesari, precum proteinele, magneziul, calciul sau vitamina B12, fiind ideal și în regimurile vegetariene.

 

SPIRULINA

Spirulinaface parte din clasa algelor albastru-verzui spiralate, culoarea verde fiind dată de clorofilă, iar cea albăstruie este dată de un pigment exotic, numit ficocianină. Aceastaa fost utilizată timp de secole ca aliment și ulterior ca supliment nutritiv.

În 1992, spirulina a fost desemnată de către Organizația Mondială a Sănătății drept cel mai sănătos aliment al secolului XXI, fiind o sursă completă de proteine vegetale și având toți aminoacizii esențiali. Spirulina este bogată în fier, magneziu și minerale și se absoarbe în organism mult mai repede decât alte suplimente ce conțin fier. Organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobină (globulele roșii), astfel încât oxigenul să fie transportat eficient de la plămâni la celulele din tot restul corpului.

De asemenea, nivelul crescut de B12 face ca spirulina să fie o sursă importantă pentru sănătatea țesutului nervos, fiind indicată și vegetarienilor. Are cea mai complexă structură dintre toate vitaminele și ajută la formarea celulelor roșii din sânge, împiedică acumularea grăsimilor în ficat, previne afecțiunile cardiovasculare și menține sistemul nervos.

Principalele afecțiuni pentru vindecarea cărora este recomandată spirulina: afecțiuni cardiace, afecțiuni cutanate, afecțiuni pulmonare, alergie, anemie, astenie fizică și intelectuală, constipație, disfuncții ale sistemului imunitar, hipertensiune arterială, îmbătrânire accelerată (prematură), obezitate etc.

 

 

ALFALFA (lucernă)

Frunzele de lucernă conțin cantități mari de betacaroten, vitaminele A, B, C, D, E, K și substanțte minerale – potasiu, fier, calciu și fosfor. Lucerna a fost denumită marele tămăduitor, deoarece în această plantă au fost găsiți opt aminoacizi esențiali.

Vitamina K, pe care lucerna o conține din plin, previne sângerările, facilitează coagularea sângelui, scade pierderile sangvine din timpul ciclului menstrual, iar persoanele care prezintă frecvent sângerări nazale își pot asigura necesarul optim de vitamina K prin consumul de lucernă.

De regulă, lucerna are efecte benefice și se utilizează cu succes în următoarele cazuri: tulburări digestive acute și cronice, balonare, ulcer, anorexie, cistită acută și cronică; de asemenea, ea ajută la scăderea febrei, fortifică sistemul imunitar și încetinește procesul de îmbătrânire, crește puterea fizică, pofta de viață și asigură un somn mai odihnitor.

 

GRÂU DE ARNĂUT

Germenii de grâu reprezintă un aliment echilibrant, care favorizează digestia, reglează funcțiile intestinale și acționează ca tonic al sistemului nervos si al nutriției. Este recomandat în cazul surmenajelor de orice fel, în anemii, în stări depresive, în convalescență, graviditate și lactație, dar și în afecțiunile neurologice, endocrine, digestive, renale, hepatice sau cardiace. De asemenea, germenii de grâu sunt bogați în enzime antioxidante, elemente antiîmbătrânire, vitamine, minerale, aminoacizi, clorofilă, proteină completă, fibre și pigmenți.

Toate aceste substanțe conținute de germeni îmbunătățesc digestia, conferă vitalitate, întăresc organismul, înfrumusețează pielea și oferă protecție împotriva radicalilor liberi.

 

IARBA DE ORZ (orzul verde)

Se consideră că orzul este cea mai veche dintre cele șapte cereale sacre ale omenirii. În afară de conținutul ridicat de vitamine, minerale și enzime, orzul verde conține hormoni naturali și clorofilă.

Orzul verde este un supliment alimentar foarte bun pentru persoanele cu diabet. Extractul din orz verde are efecte pozitive asupra glicemiei, menținând nivelul obișnuit de glucoză din sânge. Totodată, se recomandă administrarea orzului în răceli asociate cu febră, pentru că ajută la scăderea acesteia, reglează metabolismul, combate oboseala fizică și psihică și durerile musculare. Orzul verde activează sistemul imunitar, favorizează drenarea și regenerarea ficatului (ajutând și la combaterea virusului hepatic), dar și circulația sanguină, ajutând la elasticizarea și tonifierea vaselor sanguine; astfel, trebuie menționat că îmbunătățește considerabil circulația sanguină din zona genitală, chiar și la persoanele în etate, stimulând activitatea hormonală atât la femei, cât și la bărbați. Datorită stimulării hormonale, tenul se curăță și devine luminos, iar unghiile și părul se regenerează, datorită aportului de minerale și vitamine.

Comentarii

Lasa un comentariu

Articole