Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Nuci Braziliene 250g

Nucile braziliene sunt bogate in calorii și conțin doze importante de vitamine, anti-oxidanți și minerale.

Nucile braziliene reprezintă și o sursă importantă de vitamina E, un antioxidant capabil să dizolve grăsimile menținand integritatea membranei celulare protejand-o de acțiunea radicalilor liberi

47,00 lei
cu TVA
Produs disponibil pentru comanda
Referinta:
Food013
Brand:
Imi place0
Adaugati la wishlist
Descriere

Nucile braziliene sunt bogate în calorii și conțin doze importante de vitamine, anti-oxidanți și minerale.

Potențialul caloric ridicat este asigurat de prezența grăsimilor, în special a celor mono-nesaturate ca acidul palmitoleic(16:1) sau acidul oleic(18:1), care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) și creșterea celui bun (HDL) în organism. Acest lucru este benefic pentru prevenirea bolilor coronoariene și a accidentelor vasculare.

Nucile braziliene reprezintă și o sursă importantă de vitamina E, un antioxidant capabil să dizolve grăsimile menținând integritatea membranei celulare protejând-o de acțiunea radicalilor liberi.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale nucilor braziliene este prezența în cantități mari a seleniului, 100g din acest produs asigurând 3485% din doza zilnică recomandată pentru acest element. Nucile de Brazilia reprezintă astfel sursa naturală cea mai importantă de seleniu, 1-2 nuci pe zi fiind suficiente pentru a acoperi necesarul zilnic. Seleniul ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a cirozei hepatice și a cancerului.

La fel ca migdalele și mugurii de pin, nucile braziliene nu conțin gluten, ceea ce le face un ingredient popular pentru rețetele fără gluten. În plus, ele asigură o cantitate importantă a complexului de vitamine B, în special thiamin, riboflavin, niacin, acid pantothenic, vitamina B6 și folați.

Alte minerale prezente în nucie braziliene sunt cuprul, magneziul, manganul, potasiul, calicul, fierul, fosforul sau zincul.

Uleiul obținut din nucile braziliene are o aromă dulce, plăcută, și este utilizat în special pentru terapia prin masaj - proprietatea emolientă a acestuia menține umiditatea și flexibilitatea pielii - dar și ca ingredient de bază pentru industria farmaceutică și cosmetică. Poate fi folosit de asemenea cu succes ca ulei de bază în prepararea a numeroase tipuri de alimente sau în aromaterapie.

Produs certificat bio.

Prezentare: 250g

Producator : Obio

Detalii ale produsului
Food013

Referinte specifice

Conditii Livrare
Recenzii
Nici un comentariu

Meniu

Setari

Creati un cont gratuit pentru a aprecia produse.

Autentificare

Creati un cont gratuit pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare