Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Lycopene (Licopina-Licopena) 5.000 mcg 60 caps.

PREVENTIE SI TRATAMENT CANCER (Prostată, Esofag, Ovarian, Colon, Sân, Cavitate bucală, Stomac, Plămân)

FICAT GRAS, DEGENERARE MACULARA,  HIPERTIROIDISM, BOLI CARDIO-VASCULARE,

Se poate asocia sinergic cu BETA CAROTEN si/sau LUTEINA

72,00 lei
cu TVA
Produs disponibil pentru comanda
Referinta:
Konig003
Imi place0
Adaugati la wishlist
Descriere

Licopena KONIG este un antioxidant de înaltă calitate, realizat dintr-un complex natural extras din Solanum lycopersicum. Licopina este un carotenoid care protejeaza organismul împotriva daunelor radicalilor liberi in stransa legatura cu îmbunătăţirea funcţiei autoimune.

CARACTERIZARE Licopena (Licopina) este un antioxidant cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, in cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal. Licopina reduce semnificativ riscul  aterosclerozei, iar incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50%. In administrarea de licopina se pun mari sperante pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer. Sa nu uitam ca licopina este cel mai important reprezentant al familiei carotenoizilor.

Cercetarile privind degenerarea maculei la varste inaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (5-6 mg/zi luteina timp de 6 luni scad incidenta degenerarii maculei cu 43%). Efectul antioxidant al luteinei se manifesta nu numai la nivelul aparatului vizual, dar si la nivelul altor organe, precum si in cadrul unor lanturi metabolice, putand fi utilizata cu rezultate bune de catre toti cei carora li s-a recomandat consumul de antioxidanti, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a cancerului de prostata etc. La nivelul ochiului, efectul luteinei este amplificat de licopina, cu consecinte deosebite in ce priveste scaderea incetinirea sau stoparea degenerarii maculare. (www.sfatulmedicului.ro)

Licopina se caracterizează printr-o mare capacitate antioxidantă ea inactivând oxigenul singlet, radicalii hidroxil şi cei peroxid [Riso şi colab., 1999]. Capacitatea licopinei de a inactiva oxigenul singlet este de două ori mai mare decât a beta-carotenului şi de 10 ori mai mare comparativ cu capacitatea antioxidantă a alfa-tocoferolului [Agarwal şi colab., 2000].

Numeroase studii, atât epidemiologice cât şi pe modele animale, au demonstrat faptul că suplimentarea dietei cu licopină reduce riscul apariţiei unor diverse tipuri de cancer, cum sunt cele ale cavităţii bucale, esofag, colon, cancerul de sân şi cel de prostată [Kim şi colab., 2000].

Licopina determină scăderea concentraţiei de colesterol la nivelul ţesutului hepatic prin inhibarea activităţii HMG-reductazei (3-hidroxi-3-metilglutaril-reductaza), enzimă cheie în biosinteza colesterolului [Fuhramn şi colab., 1997]

(Sef de lucrari dr. Sanda Maria ANDREI – Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Animala Cluj Napoca)  

Cancerul şi alte boli cronice sunt legate de stresul oxidativ; antioxidanţii protejeaza împotriva acestpr daune cauzate de  radicalii liberi. Studiile in vitro indică faptul că licopina are cea mai mare activitate antioxidantă dintre toate carotenoidele. Licopena are abilitatea de a inhiba oxidarea ADN-ului, peroxidarea lipidelor, si inhiba oxidarea colesterolului LDL .

O analiză a 72 de studii clinice a rezultat in 57 de cazuri de rapoarte inversa între nivelul de Licopina in sânge lycopene şi riscul la diferite tipuri de cancer; 35 din aceste rapoarte au fost semnificative. Evidenta efectelor protective ale Licopinei a fost cea mai mare pentru cancerul de prostata, pulmonar, şi de stomac. Numeroase in vitro şi studii pe animale au raportat de asemenea rezultate care sugerează ca licopina are efecte care ar putea ajuta la prevenirea sau ameliora bolilor cardiovasculare prin refacerea tesutului epitelial din peretele arterelor.

COMPOZITIE:

Licopina (extract natural din Solanum lycopersicum)……..5.000 mcg (5 mg)

ADMINISTRARE: 2 capsule  o data sau de 2 ori pe zi.

Producator: KONIG NUTRITION LABORATORIUM

Detalii ale produsului
Konig003

Referinte specifice

Conditii Livrare
Recenzii
Nici un comentariu

Meniu

Setari

Creati un cont gratuit pentru a aprecia produse.

Autentificare

Creati un cont gratuit pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare